Apps
Bij deze websyllabus passen ook 'apps' voor gebruik door smartphones:
  • Color Lab is een gratis app uit 2010 van Bruno Lima, waarmee kleuren kunnen worden geanalyseerd en de waarden in RGB, HSB/HSV, CMYK en hexadecimaal (voor html) worden 'omgerekend';
  • Touch Colors is een gratis app uit 2011 van Claybrook Software, waarmee kleuren kunnen worden samengesteld, geanalyseerd en de waarden in RGB, HSB/HSV, CMYK en hexadecimaal (voor html) worden 'omgerekend'; bovendien kan deze app de kleuren uit een foto analyseren en in uiteenlopende waarden weergeven.
  • myPantone is een app (€ 8,99) uit 2013 van Pantone, waarmee meer dan 13.000 kleuren kunnen worden samengesteld, geanalyseerd en vergeleken volgens de internationaal toegepaste Pantone/PMS-methode.
  • Typomapp is een app (€ 0,89) uit 2012 van Atelier Media, waarmee meer dan 5.000 letterontwerpers en hun voornaamste letterontwerpen in historisch verband worden geschets en zo hun invloed op de typografie van de westerse schriftsoorten wordt duidelijk gemaakt.
Veel apps hebben een Amerikaanse oorsprong; met name op het gebied van typografie worden dan maateenheden gehanteerd die in Nederland (en Europa) niet soepel werken.

Behalve bovengenoemde 'apps' zijn er ook tal van drukkerijen die een eigen 'app' hebben; de ene is pure promotie, de andere bevat een tool om drukwerkopdrachten aan te leveren en/of de productievoortgang te volgen.
Ook vakbladen als 'Pers' en 'Compress' hebben een (promotionele) app.

 

Naar boven

Voor het laatst bijgewerkt op 17 december 2015
© 2003-2015, P.W.A. Overdiep, Bussum