Kleuren en het Pantone Matching System


De zogenoemde basiskleuren uit het Pantone Matching System.De zogenoemde Color Tint Selector van het Pantone Matching System.De zogenoemde Color & Black Selector van het Pantone Matching System.De zogenoemde proceskleuren voor full colour drukken uit het Pantone Matching System.De zogenoemde proceskleuren uit het Pantone Matching System samengebracht in één illustratie, waarbij de kleurenopbouw zichtbaar wordt en ook de verschillen in de rasterhoek zijn aangegeven.

De verschillen in de rasterhoek (weergegeven in de rechterzijde van bovenstaande illustratie) zijn noodzakelijk om te zorgen dat de rasterpunten elkaar niet overlappen; op deze manier worden de rasterpunten van de vier kleuren vlak naast elkaar gedrukt en niet 'in' elkaar.
Om herkenning van de rasters te beperken wordt alleen het verticaal/horizontaal-haakse raster in geel (de lichtste proceskleur) gedrukt en zwart (als donkerste kleur) nooit.


Naar boven           Naar vorige hoofdstuk         Naar volgende hoofdstuk
Vragen of opmerkingen over de informatie op deze pagina?

Mail dan direct naar info@graficum.nl
Voor het laatst bijgewerkt op 3 januari 2015
© 2003-2015, P.W.A. Overdiep, Bussum
De namen Pantone, Pantone Matching System en PMS zijn beschermde handelsnamen van Pantone, Inc. New Jersey, U.S.A.; de kleursystematiek, de receptuur en de bijbehorende software zijn auteursrechtelijk beschermd.